De Boer: "Eenheid de kracht van Man United"

15-02-2012 19:42

De Boer: Op de vraag wie donderdag in de ArenA favoriet is, hoefde Ajax-trainer Frank de Boer niet lang na te denken. Zijn team stuit in de Europa League namelijk op Manchester United, één van de absolute grootmachten van het mondiale voetbal. "Uiteraard is Manchester United de favoriet. Ze stonden vorig seizoen nota bene nog in de finale van de UEFA Champions League", zegt hij op de officiële website van zijn club.

De Boer is vol lof over de Engelse landskampioen, die bijna op volle kracht naar Amsterdam komt. "Eenheid is al jaren hun kracht. Iedereen gaat door het vuur voor Sir Alex Ferguson. Ondanks dat Ryan Giggs, Dmitar Berbatov en Patrice Evra er niet bij zijn, heb ik niet de indruk dat ze het duel met ons niet serieus nemen. Kijk wie er verder allemaal wel bij zijn. Wayne Rooney en Nani zijn de grote sterren van United."

"Wedstrijden als tegen Real Madrid en Manchester United zijn fantastische leermomenten voor onze jonge ploeg", vervolgt de oefenmeester. "Tegen Madrid hebben we geleerd dat we heel attent moeten zijn. In de Nederlandse competitie wordt niet ieder foutje afgestraft, maar tegen Europese grootmachten gebeurt dat wel."

Kenneth Vermeer hoopt stiekem op een stunt. "Hopelijk kunnen we ook tegen het grote Manchester United een goed resultaat neerzetten. Als team leven we naar dit soort wedstrijd toe. Als we een kans willen maken om de volgende ronde te bereiken moeten we niet teveel ruimte weggeven. Als we alles kort op elkaar houden maken we wel een kans tegen United", denkt de eerste keeper van de Amsterdammers.